Despre
Competitie
Contact
Arhiva
⇢ CS Athletics

Prezentare Competiție


„Junior Athletics Championship” este o competiție internațională ce se adresează în principal copiilor cu vârste de până la 16 ani. Există însă și o secțiune Open pentru cei mai mari.

jac-img
JAC Timișoara – cronometraj electronic la linia de sosire

Sunt invitați să participe copii de la cluburile de atletism din țară și străinătate, de la școlile generale sau cu cerințe educaționale speciale din regiune. Grupele vor fi diferențiate în funcție de vârsta și nivel/categorie (v. regulamentul în sectiunea Competitie).


Organizator

Inițiator al acestui proiect și principal organizator este clubul CS Athletics Timișoara, prin președintele și antrenorul său, prof. Gulyas Raymond.

jac-img
Prof. Gulyas Raymond, președinte JAC, dă startul la proba de 50m

Clubul are copii în toate grupele de vârstă și a participat la numeroase competiții și reuniuni atletice. Competiția va beneficia deci de experiența acestui club și a echipei sale manageriale.


Voluntari

Peste 40 de voluntari contribuie anual la organizarea evenimentului. În marea lor majoritate provin de la Facultatea de Educație fizică și Sport.

jac-img
Arbitrii voluntari la proba de săritură în lungime

Participanți

Pe lângă școli generale sunt așteptate să participe cluburi sportive din Timișoara și zonele învecinate (Lugoj, Deta, Arad, Caransebeș, Reșița, Deva, Hunedoara etc … ).

Edițiile mai recente ne-au arătat că evenimentul a depașit cadrul regional și ne-am bucurat să avem participanți din întreaga țară (Baia Mare, Cluj Napoca, Constanța etc …).

De asemenea, anual avem invitate cluburi și din Ungaria și Serbia.

jac-img
JAC - grup de participanți din Serbia

Integrarea categoriilor speciale

În cadrul competiției este prevăzută o secțiune dedicată copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

jac-img
Dna. Anișoara Cușmir, președinte FRA, la premierea copiilor CES

Obiective ale competiției

La nivel individual:

La nivel instituțional:


Parteneri și sponsori

Acest eveniment este promovat prin televiziunea și presa locală.

jac-img
Dl. Adrian Lăzăruțiu, organizator JAC, la un flash interviu pentru TVR

Organizarea competiției n-ar fi fost posibilă fără suportul unor instituții locale (parteneri) și a unor firme (sponsori) implicate în viața comunității.