CS Athletics Timișoara

Despre

Despre CS Athletics Timișoara

În anul 2012 Raymond Gulyas – experimentat alergător în competiții naționale și internaționale – înființează CS Athletics Timișoara, cu scopul de a transmite următoarelor generații pasiunea dar și cunoștințele despre atletism. Numeroasele performanțe obținute de atleții de la acest club, an de an, sau bucuria cu care copiii participă la antrenamente, dovedesc ca a reușit.

Clubul este afiliat la Federația Română de Atletism, și participă la multe din competițiile înscrise în calendarul competițional.


Performanțe

Între cele mai bune rezultate obținute de membrii clubului menționăm:

  • bronz la Campionatele Balcanice
  • aur la Campionatele Internaționale ale României
  • aur la Campionatele Universitare
  • aur la Campionatele Naționale de Tineret

Cea mai titrată mambră, liderul echipei, este Cristina Bălan, multiplă medaliată național și internațional.

cristina-bălan-cs-athletics-timișoara
Cristina Bălan – 2019 – stadionul Știința Timișoara

Cristina este campioană universitară la 400m si 800m, campioană națională de tineret la 800m și vicecampioană națională la 400m, precum și medaliată cu bronz la competiția natională la 800m. A câștigat la 800m Campionatele Internaționale ale României și a fost selectată ca membră a lotului olimpic de tineret și a ștafetei de 4x400m ale României.


Echipa de copii

Probabil cea mai mare reușită a clubului este grupa de copii formată de prof. Gulyas. Aici se dezvoltă sportivi și se formează oameni.

CS Athletics - copii
CS Athletics – grupa de copii pe stadionul Știința

Educația prin sport e unul dintre cele mai importante aspecte în acest club. Prin echipa de copii, CS Athletics se dovedește a fi unul dintre cele mai implicate centre de atletism din Timișoara.


Organizator de competiții

Clubul CS Athletics organizează în fiecare an competiții adresate copiilor și juniorilor.

competitie CS Athletics
competiție internațională organizată de CS Athletics la Timișoara
  • Junior Athletics Championship
    competiție internațională euroregională pentru copii și juniori, cu participare liberă, organizată în parteneriat cu Federația Română de Atletism
  • Cupa CS Athletics
    competiție locală de selecție și promovare a atletismului în școli, organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Derulează în sus